Föreläsning

Boka föreläsning och workshop

med Birgit Linderoth, Gröna Barnmorskan

Birgit Linderoth är barnmorska och hängiven när det gäller att dela med sig av sin erfarenhet och kunskap. Ständigt hörs:
Varför har ingen talat om det här för mig förut?

Birgit erbjuder föreläsningar och workshops om hormonfria preventivmetoder, med betoning på fertilitetsförståelse och pessar, liksom hållbar livstil, menskoppar och miljö samt mycket annat. Birgit kan även ställa ut egen konst, föreläsa och ha workshops om feministisk återbrukskonst med ett sexualpolitiskt syfte.

SVT reportage om hennes konst, 2 min
Se reportaget här

Föreläsning på Lunds universitet för 70 fantastiska barnmorskor 2019

Birgit Linderoth har föreläst sen över trettio år. Främst för barnmorskor, men även barn, pensionärer och allt däremellan, samt politiker och telefonförsäljare…

Birgit har haft infobord på festivaler och i andra sammanhang, workshops med t ex ungdomar på Miljötinget, Pridefestivaler och i skolor. Hon är utbildad sexinformatör för RFSU och var med och bildade lokalföreningen RFSU Dalarna.

Infobord, konstutställning och föreläsning på Green Sex Festival Uppsala 2015

Birgit Linderoth samarbetar sen länge med många andra som också sprider fakta om miljö, hormonbalans, fertilitetsförståelse, hormonfria preventivmetoder och mycket mer. Här nedan är några som kan bokas tillsammans med henne för föreläsningar, seminarium, studiedagar, weekend kurser, workshop/infobord vid olika event, i skolor, för vårdpersonal etc.

För mer information och offert.

Lina Nikoleris, miljöforskare
Lina Nikoleris är en miljöforskare från Lunds Universitet, som samarbetat med Birgit Linderoth i många år på olika sätt. Lina föreläser sen länge på barnmorskeprogrammet i Lund om preventivmedel och miljö.

Läs mer om Lina Nikoleris och hennes forskning här

För förfrågan om föreläsning kontakta henne på: lina.nikoleris@cec.lu.se

Birgit Linderoth och Lina Nikoleris vid ett seminarium på Lunds Universitet 2018 Hållbar kvinnlig hälsovård – evidens från flera olika håll. Arrangerat av Con-X Conflicting evidence around hormonal contraceptive.

Jenny Koos, Vulverine
Jenny Koos är sexualhälsorådgivare. Hon föreläser om hormonbalans, sexualhälsa, fertilitetsförståelse, preventivmetoder, kroppskännedom och förlossnings- och amningsförberedande. Kontakt: https://www.vulverine.se/kontakt/

Birgit Linderoth och Jenny Koos föreläste om Fertilitetsförståelse och pessar mm i Falun feb 2020.

Feministiskt Initiativ Svalöv bjöd in föreläsare till Internationella kvinnodagen 2017.

Fartfylld föreläsning om menskoppar på Pridefestivalen Falun 2017.

Lina Nikoleris samlar in fisk tillsammans med Birgit och en marinbiolog. Kågeröd 2015.

Marianne Arnström
Marianne Arnström håller sen många år seminarier för privatpersoner och företag. För att se inplanerade kurser eller boka nya: http://www.vitallyft.se/kontakt/